Vaskeanvisning

Vannavvisende plagg er ikke vanntette plagg. Vannavvisende plagg er membraner (oftest) og må behandles for å kunne yte maksimalt. Vaskemiddel og såpekjemikaler kan skade plaggets egenskaper. Det er viktig å være nøye med vasken for å ivareta egenskapene over tid.
NikWax tech egner seg også veldig godt til Ventile dersom du ønsker å impregnere dine bomullsklær. Vi mener at Tech vasken til NikWax fungerer bedre på bomull enn “Cotton Wash” til NikWax.

Pro Altitude og Pro Guide jakker og Bukser med Dynatec:

Lukk alle glidelåser og vreng plagget.Jakken/bukser vaskes på 40 grader med naturlig såpe,* uten tøymykner. Strykes lett (lavt varme) etter vask for bevaring av membranens ytelsesevne. Bruk IKKE tørketrommel eller tøymykner!
Bruk gjerne NikWax eller Grangers Performance Repel -kun i sprayform, eller tilsvarende kvalitetsimpregnering på dine plagg. Følg instruksene nøye.

Viktig! Stryk jakken/bukser når den er helt tørr. Se instruksjonsvideo her. (Ekstern lenke)

(*Naturlig såpe – flytende, som f.eks. Klar eller Neutral. TechWash impregnerer begge sidene av plagget – dette kan skade membranen.)


Ravnø Sabotør L24Ventile Cotton:

Lukk alle glidelåser og vreng plagget.

Vaskes på 30 grader med naturlig såpe*, uten tøymykner. Bruk IKKE tørketrommel. For impregnering av eldre/slitte Ventile plagg, anbefaler vi Nikwax eller Greenland Wax.

(*Naturlig såpe -flytende, som f.eks. Klar eller Neutral.)

Etter vask, stryk på lav varme.
(Blod- og tilsvarende søl vaskes best med kaldt vann, helst umiddelbart.)

Kjemiske vaskemidler kan forårsake skade og misfarging av enkelte av våre tekstiler.

——————————————————————————————————————–

Før vask, vurder om plagget ditt trenger vask eller om det holder å fjerne flekker eller bare lufte det.

Særlig ull har godt av å bli luftet i stedet for vasket hvis det kun er for å fjerne lukt. En vask med klær forbruker vann og energi.

Fjern flekker med én gang de oppdages, det er enklere å få bort nye flekker samt at man da vet hva som har forårsaket dem.

Alle produkter har en vaskeanvisning, og det er viktig at denne følges for å få et godt resultat etter vask. Vi merker alltid plaggene med høyeste tillatte temperatur. Men velg gjerne en lavere vasketemperatur for å spare energi.

Sorter tøyet – vask liknende farger sammen.

Lukk alle glidelåser og vreng plagget.

Bruk riktig mengde vaskemiddel! For mye vaskemiddel gjør at det blir vanskeligere å skylle ut såpen, og du vil få et dårligere vaskeresultat. Finn ut om du har hardt eller mykt vann i din kommune og følg doseringen til vaskemiddelet. Mykt vann krever ikke så mye vaskemiddel som hardt. Ull og dun vaskes med såpe uten enzymer, andre materialer vaskes med vanlig vaskemiddel. Bruk gjerne øko-merket vaskemiddel.

Ingen av våre produkter trenger tøymykner. Tøymykner er ikke bare en unødvendig utgift, men bidrar også til unødvendig bruk av kjemikalier. Tøymykner kan forårsake skade på enkelte av våre tekstiler.

Når plagget ikke er i bruk, lukk alle glidelåser og heng det bort. Dun bør ikke komprimeres når det lagres. Henger det fritt, bevares dunspensten og de gode egenskapene bedre.

Hvorfor velge Ravnø?

ravno-forside2_2048pix_2048x-circle-komprimert

EKSTREMT SLITESTERKT

UNIK KAMUFLASJE

Moderne mønster, slitesterkt, vindtett, vannavisende og pustende materiale.

DSCF4414

10 ÅRS GARANTI

10 ÅRS GARANTI

Du skal være trygg på at du har et Ravnøprodukt i mange år fremover.

img_3002_2048x-circle-komprimert

MADE IN EUROPE

MADE BY FRIENDS

Alle våre produkter er laget i Europa eller europeiske fabrikker i asia.