Ravnø Exoskeletal CF | Jötunn

6.355 kr

Begrenset antall på lager nå.

Ravnø Exoskeletal CF | Jötunn – Modular karbonfiber ramme- og ryggsekk med hurtigutløser for våpen.

Sekk hovedkammer 80L. Front lommer 5L. Frakthylle 45L. Maks kapasitet: 130L :Tørrvekt: 2689g. med ramme. – uten hurtigutløser* for våpen.

Vi har utviklet en ny pakkrammesekk med utgangspunkt i vår kevlarforsterket karbonfiber ramme, spesial konstruert for å fungere som bæremeis, -og for å tåle store belastninger.

Det er få ting som gir mer ærefrykt enn å forsøke å lage en pakkrammesekk i verdensklasse. Nordmenn er født med ski på beina, men de er født med sekk på ryggen også!

Nærmere tre og et halvt år i utviklingen, -vi har tegnet, konstruert, kastet, begynt på nytt mange ganger underveis. Resultatet er en robust lettvekts sekk med kapasitet i øvre mellomklasse.

Etter lang tids utvikling fikk vi produsert en kevlar forsterket carbonfiber ramme – robust nok til å tåle de fleste påkjenninger, fleksibelt nok slik att den er behagelig å ha på ryggen -og lett nok til att vi kunne bruke de materialene vi ønsket på selve sekken, CorduraD1000. Prototyper, er brukt, testet og kjørt hardt – satt under kunstig påkjenninger, felttestet og mishandlet – for å se hva sekk og ramme tåler. Den tåler ekstremt mye.
Vi er veldig stolte av hva vi har fått til, -du vil få mye glede i mange år med en Ravnø Exoskeletal Jötunn sekk.

*Hurtigutløser for våpen er standard på alle sekker. Lett å demontere dersom du ikke har behov for det. Bæremeis med ramme og uten sekk veier 1.5Kg

Ravnø 10års garanti.*

Les mer under produktinfo.

 

Nullstill

Produktinfo

Ravnø Exoskeletal CF | Jötunn

 

Sekken er tiltenkt deg som skal ut på en 3-14 dagers jakt -og skal frakte langt eller tungt -både inn i terrenget og ut. Den bærende konstruksjon er en anatomisk “X-vevd” karbonfiber plate med vertikal innfelte kevlar forsterknings staver.

Som bruker har du mulighet til å tilpasse sekken og selen i forhold til lengden og bredden på ryggen, gjennom å justere selens innfestning punkt og vinkel på CF-platen. Bredden på karbonfiber platen gir god sideveis stabilitet og solid lastekapasitet. Sekken har 3 innvendige og 7 utvendige lommer, deriblant utvendige lommer tilpasset spottingscope/kikkert og innvendig hydrosekk eller jaktradio med kabel/rør hull. Sekken har SpeedMount™ hurtigutløser for våpen, monteres Høyre eller Venstre side etter behov. Sekkens frakthylle rommer ca. 45L, nok til å få ut kjøttbør. Webbing og isøks festepunkter. Mil-Spec. Hydropack pose invendig med gjennomføring til front. Gjennomføring for radio/samband.

Jötunn er utviklet som en platform for våre sekker. Etter flere år med produktutvikling og utallige prototyper – har vi klart å utvikle den bærekonstruksjon som gir oss de egenskaper som vi ønsket prioritert. Sekken har lav vekt og svært god lastekapasitet i forhold til dimensjoner.

I motsetning til karbonfiber stenger eller aluminium som bærende konstruksjon, så tåler vår design mye større belastning, både i strekkfasthet (tensile strength), kompressjonsstyrke (compressive strength) og fleksisbilitetsstyrke (flexural strength).Vektøkningen gjennom bruk av plate i stedet for stenger er forsvinnende lite, mens forskjellen på bæresystemets tåleevner for tung belastning er stor.

Vi har valgt Codura™1000D Ripstop som hovedtekstil i sekken samt selekonstruksjon. Tekstilen er DWR behandlet, medfølger også signal farget regtrekk. Samlet vekt i 85L sekk er 2686g. Maks anbefalt last er 75Kg. Maks last er 150kg. Lastehylle (kjøtt/frakthylle) har ca 45L kapasitet dersom man ikke bygger for mye i høyden.

Vi ønsket oss en sekk i “mellomklasse” – en sekk tilpasset for en langhelg eller ukesjakt, uten behov for de helt store eksedisjons etapper. Sekken skulle også kunne fungere som et plattform for å kunne frakte kjøtt ned fra fjellet eller ut av skogen når det var behov for det. Valget falt på 85L og som det optimale mellomklasse kapasiteter. Sekkens størrelse kan reduseres til ca. 60L gjennom å fjerne lokket på sekken og bruke kunne mellomlokket. Sekken har i tillegg en bæreplattform for kjøtt mellom selve ramme og sekken, som rommer ca. 45L. SpeedMount™ hurtigutløser for våpen, som kan monteres på enten høyre eller venstre side, slik att både links og rett-skyttere kan benytte seg av systemet. Sett børsekolben i “bæreposen”, – lås av børsen mot sekken. Når du trenger å få fram børsa, hold løpet på våpenet med den ene hånda bak og over skulder mens du drar i hurtigutløser snoret. Låsespenn vil åpne seg og børsa kan svinges fram i skytestilling.

Anbefalt maks last er 75Kg – anbefalt last for normalt komfortabelt 3 dagers bruk er mellom 16 og 30kg avhengige av kondisjon. Under normale omstendigheter der man skal forflytte seg, jakte, kanskje ha med 3 dagsrasjoner, en-manns telt/pose og lettere utstyr, så er vår erfaring att ca.20-25kg er det som fungerer best for de fleste av oss. Enkelte Ravnø gutter er i adskillig bedre form og klarer komfortabelt 30-35Kg -bortsett fra August som klarer 60kg uten ei dråpe svette..

Karbonfiber komponenter brukes i raketter og satellitter, nettopp på grunn av CTE (Coefficient of Thermal Expansion) egenskapene til karbonfiber. Fra “superheated” extreme temperaturer til nærmere absolutt null – CTE (Coefficient of Thermal Expansion) av karbonfiber gjør att den tåler slike ekstreme svingninger i temperaturer.

 

Hyrdosekk følger ikke med produktet.

Tech.

Ramme med kjøtthylle. 45L. 80L hovedkammer. 2×2,5L frontlommer. Dobbelt lokk system, Topp lokket kan demonteres og brukes som egen dagstur sekk, påmontert karbonramma. Med andre ord, du kan legge igjen storsekken ved teltet, montere lokket på rammen og bruk dette som dagssekk.

Cordura™ Nylon 1000D Ripstop/500D del-elementer – DWR fabric.

Zippers: YKK™ Water resistant.

Buckles: Duraflex™ Military Grade.

Nød/rednings overtrekk i Signal oransje med refleks bånd.

Reserve deler i form av ekstra spenner finnes fastmontert i sekken.

Ravnø Exoskeletal Carbon Fibre Anatomical frame, in X-weave with stabilizing side braces and polished matt finish.

Max recommended carrying capacity 75Kg, (150Lbs) on 50L pack. 95Kg max recommended on 85L pack. (190Lbs)

Dry weight complete setup – 85L pack. Just shy of 2,7Kg (5,2Lb)

Frame/harness weight 1.55Kg (3,1Lb) without pack.

SpeedMount™ Quick release rifle sling. (Mount Linx or Right)

Aqua-pouch pocket with thread through hole -also suitable for radio and comms.

Webbing, D-rings and mounting points for carbines, rope, ice axe loop and other accessories.

 

På sikt:

Dagstur sekk, Frakthylle 45L. Sekk 50L :Tørrvekt: 2348g. med ramme.

CF50L Selges UTEN RAMME. For å kunne bruke CF50L sekken så må du ha en CF85L sekk fra før.

Jötunn er utviklet som en platform for våre sekker. Når du først har kjøpt CF85 så har du mulighet til å kjøpe CF50. På noen få sekunder kan du bytte sekken på rammen med 5 klipps. Med 50 liters sekken, så har du den perfekte dagstursekk, med justerbar hurtigutløser for våpen. Hurtigutløser kan monteres valgfritt på høyre eller venstre side. Vi anbefaler att du bærer på motsatt side av skuddsiden, dette etter vår mening er letteste måten å få frem børsa raskt.