Ventile – Arven etter eventyrere

Til topps på Mount Everest og tvers over Arktis – Ventile var først.


Ventile™ ble utviklet for å redde livet til piloter i Nord-Atlanteren under andre verdenskrig. Pilotene trengte et plagg som var kjølig og komfortabelt i cockpiten, men varmt og tett hvis det kom i kontakt med vann. På begynnelsen av krigen, hadde ingen tekstiler disse egenskapene, så et team av forskere ved Shirley Institute i Manchester, foreslo en radikal løsning. Etter noen måneder med testing ble Ventile™ født.

Supermarine Spitfire – hvor Ventile™ reddet liv.

Ventile™ førte til at forventet levetid i sjøen økte ti ganger, noe som gjorde at det faktisk var en realistisk mulighet for å bli reddet. 80% av pilotene som falt eller fallskjermhoppet i sjøen, overlevde etter at Ventile™ ble introdusert. Masseproduksjonen ble startet i 1943 og Ventile™ ble brukt av RAF-piloter over hele verden, og brukes fortsatt idag av NATO-piloter.

Sir. Edmund Hillary og Tenzing Norgay på Everest med Ventile™ i 1953

De unike værsikre egenskapene gjorde at tekstilet også ble foretrukket av utendørsentusiaster og eventyrere. Ventile™ ble brukt da Tenzing Norgay og Sir Edmund Hillary ble de første på toppen av Mount Everest i 1953 og senere av Sir Ranulph Fiennes da han krysset Arktis fra 1979 – 1982.

Løst spunnet, langfibret bomull som veves tett, sveller når det blir vått
– og blir dermed vanntett!

Vi doblet. Ikke ett, men to lag Ventile, der det trengs mest.

Kolleksjonen Ravnø Sabotør™ er laget utelukkende av Ventile™. Dette tekstilet har de aller beste egenskapene; vannavstøtende når det regner, puster som bomull, tørker fort, er robust og stille. Løst spunnet, langfibret bomull som veves tett, sveller når det blir vått – og blir dermed tilnærmet vanntett! Tolagssystemet vi bruker i våre plagg sørger i tillegg for at du har en dobbel beskyttelse mot elementene. 

Når stoffet eldes etter års bruk, minker fibrenes evne til fullstendig å avvise vann. På dette stadiet av plaggets levetid, anbefaler vi Nikwax™ eller voks av tilsvarende kvalitet som vanntettende barriere.

Ravnø tester tidlige Sabotørprototyper i fjellnorge.
Vi har testet Ventile siden 2015 og frem til lanseringen av kolleksjonen i 2019.

Vi i Ravnø er de første som har lyktes med å trykke på Ventile™. Stoffets egenskaper gjør det svært vanskelig å trykke på. Gjennom vårt samarbeid med Standfast & Barracks, eksperter på trykk på møbeltekstiler, har vi lyktes med å oppnå det kvalitetsnivået vi håpet på. Vi har testet våre plagg siden 2016, dvs, snart 4 år med testing og justeringer før vi nå lanserer kolleksjonen i slutten av 2019! Dette er vår måte å jobbe frem de beste plaggene.

Ravnø Sabotør™ kolleksjonen, L24 Ventile™ er arven etter eventyrere. Dette er jakken sønnen eller datteren din en vakker dag vil rappe fra deg.

*Farger: Tyri kan best beskrives som grå skifer. Bjørk, beskrives som grå/grønn – lik undersiden av et blad fra bjørk. Whisky er vel, akevitt eller whisky :). Rype, er lik vinterrype i februar, hvit med en anelse gul.

Ta en titt på kolleksjonen her.

Hvorfor velge Ravnø?

ravno-forside2_2048pix_2048x-circle-komprimert

EKSTREMT SLITESTERKT

UNIK KAMUFLASJE

Moderne mønster, slitesterkt, vindtett, vannavisende og pustende materiale.

DSCF4414

10 ÅRS GARANTI

10 ÅRS GARANTI

Du skal være trygg på at du har et Ravnøprodukt i mange år fremover.

img_3002_2048x-circle-komprimert

MADE IN EUROPE

MADE BY FRIENDS

Alle våre produkter er laget i Europa eller europeiske fabrikker i asia.